Ha szeretne jól informált maradni, iratkozzon fel az OpenKM hírleveire

Új integráció az OpenKM és az ONLYOFFICE Docs között

Írta Kseniya Fedoruk 2021 december 17-én

Az OpenKM dokumentumkezelő rendszerbe integrált ONLYOFFICE Docs segítségével a felhasználók közvetlenül a DMS-ből szerkeszthetik az Office-dokumentumokat, és társszerzők is lehetnek. További részletekért olvasson tovább.

OpenKM és ONLYOFFICE Docs: elérhető a WOPI integráció

Az OpenKM-ről

Az OpenKM egy nyílt forráskódú elektronikus dokumentum- és iratkezelő rendszer, amelyet a spanyolországi székhelyű Open Document Management System S.L. fejlesztett ki.

A platform lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy ellenőrizzék az elektronikus dokumentumok előállítását, tárolását, kezelését és terjesztését. Ezenkívül adminisztrációs eszközöket is kínál a felhasználói szerepkörök, a hozzáférés-vezérlés, a felhasználói kvóta, a dokumentumbiztonsági szint, a részletes tevékenységnaplók és az automatizálási beállítások meghatározásához.

A felhasználók választhatnak az ingyenes közösségi verzió és a professzionális vállalati verzió között.

A dokumentumokkal való munka egyszerűsítése

Alapvetően amikor a felhasználók szerkeszteni kívánnak egy dokumentumot az OpenKM-ben, akkor azt egy megfelelően konfigurált eszköz segítéségével tudják megtenni, mivel az OpenKM a megfelelő szoftver alkalmazásával teszi ezt lehetővé.

Ez a forgatókönyv azonban nem mindig lehetséges. Éppen ezért döntöttek a fejlesztők, az ONLYOFFICE Dokumentumokkal való integráció megvalósítása mellett. Az OpenKM-be integrált ONLYOFFICE ugyanis ideális megoldás az online dokumentumok szerkesztésére, függetlenül az adott eszköz konfigurációjától.

„Az OpenKM és az ONLYOFFICE integrációja növeli a dokumentumkezelő rendszer sokoldalúságát, miközben nagyobb szabadságot és döntési jogkört biztosít a felhasználóknak.” Vicente Bravo, az OpenKM vezető fejlesztője.

Hogyan működik az integráció?

Ahhoz, hogy az Office-fájlokat az OpenKM-en belül tudja szerkeszteni, telepítenie kell az ONLYOFFICE Dokumentumokat.

Maga az integráció a WOPI protokoll használatán alapul. A konfigurációját technológiai szakembernek kell elvégeznie, a legtöbb esetben ez az OpenKM rendszergazdája. A részletes utasításokat a hivatalos dokumentációban találja.

A végfelhasználó szemszögéből nézve minden nagyon egyszerű. Megjelenik az új ONLYOFFICE opció az OpenKM kezelőfelületén, és ezután már könnyedén nyithat meg dokumentumokat, táblázatokat és prezentációkat szerkesztésre vagy egyéb társszerzői munkálatokra.

Oktatóvideónkat megtekintve megtudhatja, hogy hogyan kell dolgozni az ONLYOFFICE alkalmazással az OpenKM-en belül.

A szerzőről: Kseniya Fedoruk az ONLYOFFICE marketingszakembere. A technológia és a nyílt forráskód rajongója, de emellett nyelvész és fordító (angol és német), valamint a zongoramuzsika szerelmese.

Kapcsolatfelvétel

Általános információk