Modern és rugalmas architektúra, amely megfelel a mai IT igényeknek

A rendszer architektúrájának vázlata

Architecture diagram

Felhasználói felület

A felhasználók böngészőn keresztül férhetnek hozzá az alkalmazáshoz. Az OpenKM Web 2.0 felhasználói felületének alapját a GWT (Google Web Toolkit) adja, amelyet támogat a Firefox, Internet Explorer, Safari, Chromium és a Google Chrome, valamint az Opera legújabb verziója.

Mobil eszközökről is elérheti a felületet, amely egyébként a JQuery Mobile technológiáján alapszik. További előnyök: Microsoft Office bővítmények, WebDAV és CIFS protokollok elérhetősége (az OpenKM repositry-hoz való kapcsolódáshoz).

API

Az OpenKM CMIS (Content Management Interoperability Services) protokollt valósít meg, amely egy OASIS alapú nyílt szabvány által teszi lehetővé, hogy a köztes réteg segítségével web protokollokon keresztül különböző dokumentumkezelő rendszerekhez lehessen csatlakozni.

Továbbá az OpenKM egy teljes API készletet biztosít a webszolgáltatásokon (REST) keresztül, amelyet felhasználhat harmadik féllel történő integrációra.

SDK (Software Development Kit) a Java, a .NET és a PHP számára elérhető. Ezek magukba foglalják az összes OpenKM API-t.

Biztonsági réteg

Az OpenKM egy Java EE alapú alkalmazás, amely Spring Keretrendszert használ. A legfontosabb modul a biztonsági réteg - azaz a Spring Security -, amely központosítja a felhasználók számára engedélyezett hozzáférések kezelését a hitelesítő adatok alapján. A biztonság a Hozzáférés-Kezelő (Access Modul) modulon alapszik, amely az ezért felelős logikát tartalmazza. A Java EE OpenKM architektúra lehetővé teszi az egyedi biztonsági logikák megvalósítását.

Az OpenKM hitelesítési folyamata elvégezhető CAS-szolgáltatáson keresztül (Central Authentication Service), LDAP-al, vagy egy olyan adatbázison keresztül, ahol a felhasználók regisztrálva vannak.

Core(Mag)

Az OpenKM Core (Mag) funkciója központosítja a repository-ban tárolt különböző típusú objektumok kezelési és feldolgozási logikáját. Ezek az objektumok lehetnek akár dokumentumok, mappák, e-mailek, akták, vagy akár különböző struktúrájú metaadatok kombinációja is.

Folyamat motor

Az OpenKM alapértelmezetten a JBPM folyamat motorral működik együtt, de a Java EE architektúra lehetővé teszi, hogy akár más folyamat motorokkal is képes legyen működni.

Tárolás

Az OpenKM támogatja az OMR (Object Relation Mapping), azaz az objektumok közötti kapcsolatok leképzését és a különböző relációs adatbázisokat, mint például PostgreSQL, MySQL, Oracle, MS SQL Server, DB2 stb. A teljes metaadat réteg a DBMS adatbázisban tárolódik, míg a bináris objektumok (pl. dokumentumok) a kiválasztott DBMS alapján vagy a fájlrendszerben vagy a megadott adatbázisban, esetleg egy kifejezetten erre szánt DataStore-ban tárolódik.

Keresőmotor

Az OpenKM a Lucene-t használja keresőmotorként. Az összes objektumot, amelyet az OpenKM használ, függetlenül attól, hogy bináris vagy sem - a keresőmotor indexeli. Olyan bináris objektumokat, mint például a Microsoft Office dokumentumok, PDF-ek vagy kép-ek stb. egy indexelési sorba helyezi.

A Lucene általi feldolgozás előtt a dokumentumokat a (Text Extractors - szövegelemzők) analizálják. Például képek esetén az OCR-motor dolgozza fel őket szöveges karakterláncok azonosítása érdekében, amelyeket a Lucene indexelési folyamata használ végül fel. A keresőmotor eredményeit a Security Manager/ Biztonságkezelő modul szűri. A felhasználók csak azokhoz az információkhoz férhetnek hozzá, amelyekre jogosultak.

Osztályozás és metaadatok

A vonalkód motor teszi lehetővé a dokumentumokon lévő vonalkódok azonosítását és beolvasását. A Java EE architektúra biztosítja vonalkódok olvasási és feldolgozási kapacitásának kibővítését.

Az OpenKM számos nyílt forráskódú OCR motorral (például Tesseract vagy Cuneiform) vagy akár kereskedelmi célú megoldással (mint például Abby, Kofax vagy Cognitive) képes együttműködni.

A Scripting - Shell Bean - eseményrendszerrel, intelligens feladatokkal, feladatütemezővel (Crontab) és jelentésekkel (Jasper Reports) kombinálva lehetővé teszi a metaadatok automatikus rögzítését és a komplex automatizált folyamatok megtervezését, végrehajtását és irányítását.

Antivírus

Az OpenKM a legtöbb antivírussal integrálható. Az összes bináris objektumot az antivírus motor dolgozza fel, biztosítva ezzel a repository integritását és a felhasználók biztonságát a napi dokumentumhasználat során.

Statisztikák és riportok

Az OpenKM statisztikai és jelentés készítő rendszere nagyszerű információforrás lehet az adminisztrátorok számára, hiszen ezen keresztül ellenőrizhetik az alkalmazás állapotát. A különböző metrikákat (pl. második szintű gyorsítótárak, Hibernate réteg, Core és API metrikákat) figyelembe véve tudják elemezni a kapott értékeket.

Ezek az információk segítséget nyújtanak a rendszerben lévő objektumok optimális értékeinek meghatározásában, a DBMS által használt erőforrások paraméterezésében és a felhasználásának módjára vonatkozó döntések meghozatalában, valamint a jövőben esetlegesen felmerülő problémák előrejelzésében.

Kapcsolatfelvétel

Általános információk

Respondeo Kft.

Email:
email
Telefonszám:
+36 20 449 0363 ( Hungary )
Központ:
H-9061, Vámosszabadi, Újtelep Utca 30.

Hungary: Kérlek hívj +36 20 449 0363.
Munkarend:
Hétfő - Péntek: 08:00 - 16:00 CEST sürgős segítség kérése. Jelenleg Szerda 02:05 am óra van itt: Győr-Moson-Sopron, Magyarország.

OpenKM világszerte:

Brazil: https://www.openkm.com.br
Ecuador: https://www.openkm.ec
France: https://www.openkm.fr
Germany: https://www.openkm.de
Greece: https://www.openkm.gr
Hungary: https://www.openkm.hu
Indonesia: https://www.openkm.id
Italy: https://www.openkm.it
Malaysia: https://www.openkm.my
México: https://www.openkm-mexico.com
Middle East: https://www.openkm.me
North Africa: https://www.openkm.me
Paraguay: https://www.openkm.com.py
Poland: https://www.openkm.pl
Portugal: https://www.openkm.pt
Romania: https://www.openkm.ro
Serbia: https://www.openkm.rs
Spain: https://www.openkm.com
USA: https://www.openkm.us