Modern és rugalmas architektúra

A rendszer architektúrájának vázlata

Architecture diagram

Felhasználói felület

Lehetővé teszi az alkalmazás webböngészőn keresztüli elérését, valamint speciális felületet biztosít az alkalmazás mobileszközön való eléréséhez, továbbá elérhetővé teszi a Microsoft Office használatát kiegészítőkön keresztül stb.

API

Átfogó API RESTful webes szolgáltatásokon keresztül, közel 500 különböző kéréstípussal,amely harmadik féltől származó alkalmazásokkal való integrációs pontként használható.

Az alkalmazásfejlesztéshez SDK-k (Software Development Kits) állnak rendelkezésre Java és .NET platformokhoz, amelyek egyszerű hozzáférést biztosítanak az OpenKM API-hoz.

Biztonsági réteg

Az OpenKM egy Java EE alkalmazás, amely a Spring keretrendszert használja. A legfontosabb modul a biztonsági réteg - Spring Security - amely központosítja a felhasználók hozzáférésének kezelését a hitelesítő adatok alapján. A biztonsági vezérlés egy AccessManager modulban található, amely a biztonsági értékelési logikát valósítja meg az alkalmazásban. Az OpenKM-ben megvalósított Java EE architektúra lehetővé teszi a testreszabott biztonsági logika alkalmazását.

A hitelesítés történhet: LDAP segítségével, az OpenKM saját adatbázisán keresztül, vagy speciális modulokon keresztül is (pl. OAUTH).

Core(Mag)

Az OpenKM Core (Mag) funkciója központosítja a repository-ban tárolt különböző típusú objektumok kezelési és feldolgozási logikáját. Ezek az objektumok lehetnek akár dokumentumok, mappák, e-mailek, akták, vagy akár különböző struktúrájú metaadatok kombinációja is.

Folyamat motor

Az OpenKM alapértelmezés szerint a JBPM Workflow Engine-t használja, de más munkafolyamat-motorral is integrálható.

Tárolás

Az OpenKM a Hibernate-et használja az objektum-relációs leképezéshez (ORM), amely különböző relációs adatbázisokat (DBMS) támogat, mint például a PostgreSQL, MySQL, Oracle vagy MS SQL Server. A metaadat rétegkészletet egy adatbázisban (DBMS) tárolja, míg a bináris objektumokat (dokumentumokat) az adattároló által meghatározott fájlrendszerben tárolja.

Keresőmotor

A keresőmotor lehetővé teszi a gyors információkeresést. Az OpenKM Lucene vagy az Elastic Search keresőmotort használ. Minden objektumot, legyen az bináris vagy nem bináris, amellyel az OpenKM dolgozik, a keresőmotor indexel.

Katalogizálás és metaadatok

Megkönnyíti az intelligens dokumentum-katalogizálást különböző nyílt forráskódú OCR motorokkal (például Tesseract) és kereskedelmi megoldásokkal (például Chronoscan, Abby, Kofax stb.) való integráció révén.

A feladatok funkció, a feladatütemező (Crontab) és a jelentések (Jasper Reports) lehetővé teszik a metaadatok automatikus rögzítési folyamatának tervezését, végrehajtását és ellenőrzését, valamint az összetett folyamatok felhasználóbarát módon történő automatizálását.

Antivírus

Az OpenKM a legtöbb antivírussal integrálható. Az összes bináris objektumot az antivírus motor dolgozza fel, biztosítva ezzel a repository integritását és a felhasználók biztonságát a napi dokumentumhasználat során.

Statisztikák és riportok

Az OpenKM statisztikai és jelentési rendszere a rendszergazdák számára megbízható információforrást biztosít az alkalmazás állapotának nyomon követéséhez. Az OpenKM lehetővé teszi a Hibernate-használattal, a másodszintű gyorsítótárral, valamint az API-val és az alapmódszerekkel kapcsolatos metrikákkal kapcsolatos értékek elemzését.

Kapcsolatfelvétel

Általános információk

OpenKM in 5 minutes!