Ha szeretne jól informált maradni, iratkozzon fel az OpenKM hírleveire

Teljesítmény menedzsment rendszer

Ana CanteliÍrta Ana Canteli 2021. június 22-én

Amikor egy hatékony teljesítmény kezelő rendszert javaslunk, akkor nem kétséges, hogy ez egy szükséges és ésszerű lépés, akár pénzügyi akár gazdasági szempontból nézzük, mivel tudatában vagyunk annak, hogy ezeknél a területeknél milyen fontossággal bír a stratégia készítés és működőképes döntéshozás. Azonban, amikor az emberi erőforrással csináljuk ugyanezt, a koncepció és a javaslat is elvontabb, és ebből kifolyólag nagyobb kihívást jelent.

Egy hatékony teljesítmény menedzsment szoftver módszertana alkalmas arra, hogy egy szervezet kövesse a támogatott folyamatokat, rendszereket és mutatókat, hogy mérje és ellenőrizze az üzleti teljesítményt. A vállalati teljesítménymenedzsment fejlesztésében és maximalizálásában érdekelt bármely szervezet nem hagyhatja figyelmen kívül az alkalmazottak teljesítményének a szervezet eredményére gyakorolt hatását. Ezenkívül a magas üzleti teljesítmény ilyen megközelítésének végrehajtása során elengedhetetlen a menedzsment elkötelezettsége, aki kezeli a stratégia kidolgozásához szükséges erőforrásokat, különösen az időt, pénzt és tudást.

Ugyanakkor, az üzleti teljesítmény menedzsment szoftverek nem csak a vezető cégek számára vannak. Egy olyan környezetben, amelyben a versenyképesség, a globalizáció és a bizonytalanság olyan magasságokat ér el, mint amit előtte soha nem láttunk, a teljesítmény menedzsment eszközök segítenek garantálni az egység kiemelkedő teljesítményét. Továbbá, nem szabad elfelejteni, hogy a vállalat fejlődésével a szervezeti diagram összetettebbé válik, mivel tartalmaznia kell a funkciókat és felelősségeket, valamint hozzáférést kell biztosítania a kapcsolódó információkhoz. Mint például az emberi erőforrásokhoz szükséges ismeretek és tapasztalatok, a célok és a javadalmazási szintek stb. Ahogy látjuk, amint a cég helyzetére gondolunk, az üzleti teljesítmény menedzsment szoftver egyre inkább szükséges.

Teljesítmény menedzsment célkitűzések

Egy hatékony teljesítmény menedzsment rendszernek biztosítania kell valamennyi rugalmasságot – mivel képes kell legyen alkalmazkodni a vállalati kultúrához, a különböző menedzsment modellekhez, amelyek viszont más menedzsment folyamatokkal lesznek meghatározva. Az is igaz, hogy kell lennie egy megoldási forrásnak a felismeréshez, és a speciális kihívásokhoz és célokhoz.

A szervezetek gyakran vásárolnak és alkalmaznak integrált teljesítmény menedzsment rendszereket a következő okokból:

  • Eredmények javítása: különösen a gazdasági területnél, mert végül bármely szervezetről véleményt alkothatunk az eredmény beszámolók alapján. Egy vállalkozás teljesítmény menedzsment rendszere megmutatja, hogy a végrehajtási-irányelv stratégiája hogyan járul hozzá az eredmények folyamatos javításához.
  • Kommunikáció és visszajelzés: a nagy teljesítményű menedzsment rendszernek biztosítania kell, hogy minden tagja ismerje a lényegi elképzelést és a stratégiai célokat, és összhangba hozza a teljesítmény elvárásokkal. Továbbá, ha lehetséges, hogy a dolgozók a rendszert visszajelzésként használják, lehetséges lesz felfüggeszteni a ciklikus korlátozásokat, amelyeket a teljesítmény értékelések általában mutatnak és a teljesítmény menedzsment rendszert a folyamatos fejlesztés eszközévé teszik.
  • Tervezett fejlődés: a nagy léptékű vállalati stratégia megvalósításakor és kidolgozásakor a tényezők sokasága miatt az idő során eltérhetünk a kitűzött céloktól. A megbízható teljesítménymenedzsment rendszernek segítenie kell időben azonosítani az eltéréseket, és meg kell tartania bármely cél alapvető jellemzőit: specifikus, mérhető, elérhető, reális és meghatározott időhorizonttal rendelkezik. Ez hozzájárul ahhoz, hogy a stratégiai tervezés közvetlenül kapcsolódjon a teljesítményértékelésekhez, így a teljesítményértékelés a lehető legobjektívebb módon történjen, figyelembe véve a célokat és az elemzett időszak során történteket.

Az OpenKM dokument menedzsment szoftver minden szükséges eszközzel rendelkezik ahhoz, hogy az ön vállalatában dolgozóknak a teljesítmény menedzsment rendszerévé váljon.

A teljesítmény menedzsment fázisai

Minden olyan stratégiát, amely megéri a pénzét, egymást követő szakaszokban kell megszervezni, amelyek nélkül nem lenne könnyű megfogalmazni az üzleti projektet.

  • Tervezés: az irányításnak a középvezetőkkel egyeztetve konszenzusra kell jutnia a célkitűzésekről, valamint az elérésükhöz szükséges és rendelkezésre álló eszközökről és forrásokról (amelyek nem azonosak). Lehetséges, hogy a fentiek eredményeként frissülnek a munkaköri leírások, felelősségek és a kapcsolódó kompenzáció. Mindezek az információk olyan tartalmakban rejlenek, amelyeket nagyon különböző módon lehet létrehozni és kezelni. Az OpenKm dokumentum menedzsment rendszer ideális felület lehet, amelyben a cég tagjai megtervezik és kidolgozzák a vállalat stratégiájának tervezéséből származó dokumentációt. Minden egyes érintett személynek vagy csoportnak a tervezésben, hozzáférése lesz a felülethez a kiosztott profilok és szerepek, valamint a részletesen alkalmazott biztonsági irányelvek alapján. Továbbá, köszönhetően a kommunikációs eszközöknek bemutathatjuk a dokumentum menedzsment rendszert, a személyzet tudatában lesz bármely releváns frissítésnek vagy változásnak.
  • Végrehajtás: a célok meghatározása és az elérésük módjának tisztázása után ennek megfelelően kell cselekedni, és végre kell hajtani az összes változtatást, frissítést, sőt új feladatokat is el kell kezdeni a korábban kezeletlen kérdések megoldása érdekében. Az olyan funkciók jelenlétének köszönhetően, mint a munkafolyamat-automatizálás, a zónás OCR, a jelentések, az előfizetéses szolgáltatás stb., a szervezet minden szükséges eszközzel rendelkezni fog az irányítás által kidolgozott terv alkalmazásához.
  • Ellenőrzés, felülvizsgálat és frissítés: amint a teljesítmény menedzsment rendszer meg lett határozva a felületen, eljön az idő ellenőrizni, felülvizsgálni és frissíteni a fázisokat, amikor szükséges. Tisztában kell lennünk azzal, hogy a tökéletes stratégia nem létezik, köszönhetően az állandóan változó belső és külső tényezőknek.Ezért az, hogy a teljesítménymenedzsment rendszer képes alkalmazkodni a változásokhoz, nagyon fontos tényező annak a technológiai eszköznek a kiválasztásakor, amelyre a vállalat támaszkodni fog. Az OpenKm teljesítmény menedzsment rendszer nyílt szoftveren alapul, amely garantálja a szervezetnek a szükséges rugalmasságot ahhoz, hogy a dokumentum menedzsment rendszer a jelenlegi és jövőbeli igényeknek is megfeleljen. Továbbá, a teljes körű API a Java, PHP és .NET SDK-kal lehetővé teszi bármely szervezetnek, hogy zökkenőmentesen integrálja a rendszert az egyéb szoftvereivel. Ugyanakkor, amint a napi munka elkezdődik a felületen, az ellenőrzési és felülvizsgálati feladatok naponta végre hajthatóak.

Teljesítmény menedzsment előnyei

A teljesítmény menedzsmentnek sok előnye van és mind elérhető bármilyen szervezeten belül.

  • Vállalati kultúra: A szervezet teljesítménymenedzsment rendszere az a sarokpont, amelyen a szervezet értékeinek és céljainak kommunikációja és továbbadása nyugszik, amely hozzájárul ezek tisztázásához és megerősítéséhez, elősegítve a szervezet minden tagjának elkötelezettségét.
  • A személyzet teljesítményének javulása és a tehetség menedzsment:. Az üzleti teljesítmény-irányítási rendszert fel lehet és kell használni a szervezet emberi erőforrásainak szakmai teljesítményének mérésére, és ezáltal megbízható eszközzé kell válnia a személyzet irányításával foglalkozó emberek számára. Az eltérések észlelését kompenzálni kell olyan képzések, karriertervek, és olyan díjazási programok kínálatával, amelyek fenntartják a munkavállalók motivációját és hozzájárulnak a legjobb szakemberek megtartásához.
  • A hibák és torzítások minimalizálása: A teljesítménymenedzsment rendszerben rejlő potenciál a rendszer-specifikus hibák csökkentésének, sőt megszüntetésének lehetősége. A lehetséges belső konfliktusok fennállása, sőt a személyi menedzsmentet befolyásoló tényezők jelenléte - például a halo effect, echo, contagion, contrast effect, scoop, vagy recency - kezelhető a szoftverek következetes és felelősségteljes használatával. Nem szabad figyelmen kívül hagyni azt a félelmetes hatást, amelyet a teljesítményértékelések néha a munkavállalókra gyakorolhatnak. Ha a szervezet vállalja, hogy globálisan értékeli emberi erőforrásainak szakmai teljesítményét, ezzel arra ösztönzi a személyzetet, hogy jobban érezze magát, mivel nemcsak a vállalat "gazdasági" eredményeit hangsúlyozzák,

Lépjen velünk kapcsolatba, hogy lássa hogyan válhat az OpenKM az Ön testreszabott teljesítmény menedzsment rendszerévé.

Kapcsolatfelvétel

Általános információk