Ha szeretne jól informált maradni, iratkozzon fel az OpenKM hírleveire

Produktivitás növelő szoftverek

Ana Canteli

Írta:  Ana Canteli, 2023. június 23-án

A mai digitális korban, amikor az információk gyorsan keletkeznek és gyorsan kerülnek megosztásra, a hatékony dokumentumkezelés kulcsfontosságú. A dokumentumkezelő szoftverek a termelékenység javításának alapvető eszközévé váltak, mivel praktikus megoldásokat kínálnak a dokumentumok gyors és biztonságos rendszerezésére, tárolására és elérésére. Ma már léteznek produktivitás növelő szoftverek, amelyek olyan alkalmazások vagy programok, amelyeket arra terveztek, hogy segítsék a felhasználókat abban, hogy hatékonyabbak és eredményesebbek legyenek a napi munkájuk során. Ezek a szoftvereszközök racionalizálják az időt, javítják a szervezést, megkönnyítik az együttműködést és növelik a termelékenységet.

A dokumentumkezelő szoftverek produktivitást növelő megoldásnak tekinthetők. A dokumentumkezelés a dokumentumok hatékony kezelésére, rendszerezésére és ellenőrzésére utal egy szervezetben. A DMS szoftverek segítenek a dokumentumok hatékonyabb digitalizálásában, tárolásában, rendszerezésében, keresésében és együttműködésében, javítva ezzel bármely szervezet termelékenységét az információhoz való hozzáférés, az együttműködés, a munkafolyamatok stb. tekintetében. Ez a cikk bemutatja, hogy a dokumentumkezelő szoftverek hogyan növelhetik egy szervezet termelékenységét.

Szervezés és hatékony hozzáférés a dokumentumokhoz

A dokumentumkezelő szoftverek egyik fő előnye, hogy strukturált módon képesek rendszerezni a dokumentumokat. A kategóriák, kulcsszavak és metaadatok fájlokhoz rendelésével az OpenKM dokumentumkezelő szoftver gyors és pontos keresést tesz lehetővé, időt takarít meg és megakadályozza a fontos információk elvesztését. Emellett a dokumentumok digitális adattárban történő központosítása megkönnyíti a hozzáférést bármilyen helyről és eszközről, így nem kell a dokumentumokat fizikailag szétszórt irattárakban vagy könyvtárakban keresgélni. A felhasználók néhány kattintással hozzáférhetnek a szükséges információkhoz, felgyorsítva az üzleti folyamatokat és optimalizálva a döntéshozatalt.

Javított együttműködés és munkafolyamat

Az OpenKM dokumentumkezelő szoftvere ösztönzi a hatékony együttműködést a csapattagok között. Lehetővé teszi a dokumentumok biztonságos megosztását, a hozzáférési jogosultságok beállítását és a fájlverziók ellenőrzését. Ez megkönnyíti a valós idejű közös munkát, mivel egy dokumentumot egyszerre több felhasználó is szerkeszthet, megjegyzéseket fűzhet hozzá, és nyomon követheti az elvégzett módosításokat. Az OpenKM dokumentumkezelő szoftver emellett lehetővé teszi, hogy automatizált munkafolyamatokat hozzon létre a dokumentumok jóváhagyásához és felülvizsgálatához, ezáltal racionalizálva a folyamatokat, csökkentve a szűk keresztmetszeteket, sőt az emberi hibák előfordulását is. Az automatikus emlékeztetők és módosítási értesítések a csapat minden tagját naprakészen tartják, és biztosítják a határidők betartását.

Biztonság és jogszabályi megfelelőség biztosítása

A dokumentumok biztonsága létfontosságú kérdés a vállalkozások számára. Az OpenKM, mint produktivitást növelő rendszer fejlett biztonsági lehetőségeket kínál az érzékeny dokumentumok védelmére és a bizalmas információkhoz való hozzáférés korlátozására. A titkosítási, hitelesítési és jogosultság-ellenőrzési funkciók biztosítják, hogy csak az arra jogosultak férhessenek hozzá, módosíthassák és oszthassák meg a dokumentumokat. Emellett az OpenKM DMS a dokumentumokkal kapcsolatos tevékenységek naplózásával és auditálásával segíti a vállalkozásokat az adatvédelmi előírásoknak és jogszabályoknak való megfelelésben.

Integráció más alkalmazásokkal

A hatékonyságot növelő szoftverek jellemzően integrálhatók az üzleti környezetben használt egyéb alkalmazásokkal, például irodai programcsomagokkal, e-mail eszközökkel és projektmenedzsment rendszerekkel. Ez az integráció gördülékenyebb munkafolyamatot és nagyobb termelékenységet tesz lehetővé, mivel a felhasználók közvetlenül az általuk gyakran használt alkalmazásokból érhetik el és szerkeszthetik a dokumentumokat anélkül, hogy folyamatosan platformot váltanának. Az OpenKM teljes körű API-t és webszolgáltatásokat kínál, hogy megkönnyítse bármely szervezet szoftvercsomagjában az OpenKM integrációs projektjét.

Az OpenKM produktivitást nővelő komponensei

Az alábbiakban kiemeljük az OpenKM dokumentumkezelő rendszerben foglalt azon funkciókat, amelyek kiemelkednek a termelékenységet javító megoldásként:

  • Online szerkesztés: Sok felhasználó a széles körben használt irodai programcsomagok segítségével készít dokumentumokat. Az OpenKM Live Editnek köszönhetően a felhasználók képesek lesznek az OpenKM-en tárolt irodai dokumentumok szerkesztésére. Akár úgy is dönthetnek, hogy helyben kezdik el a fájl létrehozását, és az OpenKM MS-Addins segítségével feltölthetik a fájlokat a dokumentumkezelőbe.

  • Feladatkezelő és naptár: Az OpenKM tartalmaz egy olyan munkaterületet, amelyet arra terveztek, hogy a felhasználók eseményeket ütemezzenek, emlékeztetőket és találkozókat hozzanak létre, hogy hatékonyan kezelhessék időbeosztásukat.

  • Jegyzetek és szervezés: Az OpenKM-ben a tartalmakhoz kapcsolódó megjegyzéseket adhat hozzá és konzultálhat a kollégákkal. Ez a lehetőség minden mappa, rekord, e-mail vagy dokumentum tulajdonságpaneljén elérhető. Még a fórum bővítménnyel is beszélgethet és megoszthatja ötleteit bármely üzleti tartalomról az OpenKM-en belül.

  • Kommunikációs és együttműködési eszközök: olyan funkciók, mint a kulcsszavak, kategóriák, metaadatok, jegyzetek, automatizálás, munkafolyamatok és jelentések. Ezek olyan kommunikációs eszközökként működnek, amelyek javítják a szervezet tagjai közötti együttműködés feltételeit és teljesítményét.

  • Időgazdálkodás: Az OpenKM-ben található munkafolyamat-motor és feladatok funkció fedi le ezt az igényt. Számos alkalommal a szervezetek munkafolyamatokat dolgoznak ki a munkafolyamatok hatékonyságának növelése érdekében. A felhasználóknak egy előre meghatározott időhorizonton belül kell teljesíteniük kötelezettségeiket. Amikor az OpenKM-ben létrehozunk egy feladatot, az űrlapon szerepelnek a kezdő és befejező dátumok és időpontok, amelyek segítenek bármely esemény tagjainak a munka megszervezésében és előkészítésében.

Ebben a  rendkívül versengő üzleti környezetben a termelékenység kritikus fontosságú a sikerhez. A dokumentumkezelő szoftverek nélkülözhetetlenné váltak a termelékenység javításához a dokumentumok szervezésének és hozzáférésének optimalizálásával, a csapattagok közötti együttműködés elősegítésével, az információbiztonság biztosításával és a szabályozásoknak való megfeleléssel. Az olyan hatékony dokumentumkezelő szoftverek, mint az OpenKM bevezetésével a vállalatok nagyobb hatékonyságot tapasztalhatnak a folyamataikban, jobb adatalapú döntéshozatalt és nagyobb agilitást az információkezelésben. Ez végső soron hozzájárul a nagyobb versenyképességhez és a hosszú távú üzleti sikerhez.

 

Kapcsolatfelvétel

Általános információk