Ha szeretne jól informált maradni, iratkozzon fel az OpenKM hírleveire

Mi az OpenKM és miért van szüksége dokumentumkezelő rendszerre?

Írta Leonardo Nunez, az OpenKM USA tagja,   2023. szeptember 22-én

A mai rohanó üzleti környezetben a dokumentumok hatékony kezelése fontosabb, mint valaha. A papír alapú iktatási rendszerek ideje már a múlté, és átadta helyét a digitális korszaknak, ahol hatalmas mennyiségű adatot tárolnak elektronikusan. Itt lép a képbe az OpenKM - egy robusztus dokumentumkezelő rendszer (DMS), amely nemcsak funkciógazdag, hanem kedvező árú is. De térjünk rá, hogy mi is pontosan az OpenKM, és miért van szüksége egyáltalán DMS-re? Ebben a cikkben erre keressük a választ.

Bevezetés az OpenKM-be

Az OpenKM egy élvonalbeli dokumentumkezelő rendszer, amelyet arra terveztek, hogy egyszerűsítse a különböző típusú fájlok szervezésének, megtalálásának és módosításának gyakran bonyolult feladatát. Az OpenKM olyan nyílt technológiák felhasználásával készült, mint a Java, a Tomcat, a Lucene, a Hibernate és a Spring. Egy ingyenes/Libre Community Edition és egy szabadalmaztatott Enterprise Edition változatot is készült belőle az igények maximális kielégítése érdekében. Így egyaránt ideális választás lehet a kisvállalkozások és a nagyvállalatok számára is.

Az OpenKM jellemzői

Az OpenKM tele van olyan funkciókkal, amelyek célja, hogy zökkenőmentessé tegye a dokumentumkezelési folyamatokat:

  • Lucene indexelés: Az OpenKM a Lucene-t használja a keresési funkciókhoz, így gyorsan megtalálhatja a szükséges dokumentumokat.

  • jBPM munkafolyamat: A Java Business Process Management (jBPM) segítségével számos, a dokumentumok kezelésével kapcsolatos folyamatot automatizálhat, ezáltal hatékonyabbá téve műveleteit.

  • Tartalomtár: Az OpenKM strukturált rendszerrel rendelkezik az összes fájl tárolására, biztosítva, hogy azok rendszerezettek és könnyen hozzáférhetőek legyenek.

  • Fejlett hozzáférés-szabályozás: Meghatározhatja, hogy ki mihez férhet hozzá a tárhelyen belül. Ezzel biztosíthatja a dokumentumok biztonságát, és megelőzheti az illetéktelen hozzáféréseket.

Miért van szüksége dokumentumkezelő rendszerre?

A dokumentumkezelő rendszerek ma már nem a luxus kategóriájába tartoznak, hanem a szükségszerűségébe. Íme, miért:

Adattúlterhelés

A vállalatok minden eddiginél több adatot állítanak elő. DMS nélkül könnyen előfordulhat, hogy ezek az adatok kezelhetetlenné válnak, ami hatékonysági problémákhoz vezet.

Szabályozási megfelelés

Legyen szó a GDPR-ről, a HIPAA-ról vagy bármely más szabályozási keretről, a vállalkozásoknak be kell tartaniuk bizonyos szabályokat az adatok tárolása és visszakeresése tekintetében. Egy olyan DMS, mint az OpenKM segít biztosítani, hogy megfeleljen ezeknek a jogszabályoknak.

Távmunka

Mivel egyre többen dolgoznak otthonról, a dokumentumok különböző helyekről történő elérése elengedhetetlen. Az OpenKM lehetővé teszi a fájlok biztonságos távoli elérését, megkönnyítve a távoli csapatok számára a gördülékenyebb munkafolyamatokat.

Költséghatékonyság

Az elkeveredett dokumentumok keresése rengeteg időt emészthet fel, amely pénzügyi veszteséget eredményez. A DMS egy központi helyre szervezi az összes fájlt, így időt és pénzt takaríthat meg.

Az OpenKM előnye

Nyílt technológia

A nyílt technológia használata hihetetlenül rugalmassá teszi az OpenKM-et, lehetővé téve az Ön egyedi igényeinek megfelelő testreszabást.

Kényelmes árképzés

Az OpenKM gazdaságos megoldást kínál, azaz magas értéket kínál, kisvállalkozások számára is elfogadható áron.

Átfogó kiadások

Akár kisvállalkozásról, akár nagyvállalatról van szó, az OpenKM rendelkezik az Ön igényeinek megfelelő kiadással. A Community Edition tökéletesen alkalmas kisebb szervezetek számára, míg a Enterprise Edition fejlett funkciókat kínál, amelyek alkalmasak a nagyobb műveletekhez.

Következtetés

Ebben a digitális korban a hatékony dokumentumkezelés kulcsfontosságú minden szervezet sikeréhez. Az OpenKM megbízható, kényelmes és költséghatékony megoldást kínál a dokumentumok kezeléséhez. Az olyan funkciókkal, mint a Lucene indexelés, a jBPM munkafolyamat és a fejlett hozzáférés-szabályozás, arra tervezték, hogy megkönnyítse az Ön életét és hatékonyabbá tegye vállalkozását.

Ha még nem gondolt dokumentumkezelő rendszer bevezetésére, most itt a tökéletes alkalom.

Akár egy induló vállalkozást, akár egy jól bejáratott vállalatot vezet, a megbízható dokumentumkezelő rendszer iránti igény univerzális. Az OpenKM sokoldalú, funkciógazdag megoldást kínál, amely képes alkalmazkodni vállalkozása egyedi kihívásaihoz. Ne maradjon le - fogadja be a jövőt az OpenKM segítségével.

További információkért lépjen kapcsolatba velünk még ma!

Kapcsolatfelvétel

Általános információk