Ha szeretne jól informált maradni, iratkozzon fel az OpenKM hírleveire

Egy kiváló alkalmazás az építési tervrajzok online kezeléséhez és ellenőrzéséhez

 Írta Pedro Perez, 2020. December 4-én 

Tudja, hogy a nagy építőipari vállalatok számára mennyi többletköltséggel és késéssel jár az, ha elavult tervrajzok alapján történik az építkezés?

A mai építési projektek forgatókönyvét a nagyon szűk költség- és időkeret jellemzi, a késedelem pedig komoly szankciókat von maga után, azaz, a legkisebb hiba is megakadályozhatja azt, hogy a projekt a megadott költségkereten és határidőn belül készüljön el.

A projekt tervezési és kivitelezési fázisaiban az egyik leggyakoribb problémát a több száz kinyomtatott tervrajz különböző verzióinak nyomonkövetése okozza.

Az építési projektek sajátosságai, hogy a munka előrehaladtával egy rajzon több frissítést és módosítást is végrehajtanak, a legutolsó benyújtott dokumentum pedig felül írja az összes korábbi verziót. Éppen ezért, fontos kiemelni, hogy sok ember dolgozik együtt egy ilyen jellegű projekten, az ügyfelektől elkezdve, a menedzsmenten át, a mérnökökig és építésvezetőkig mindenki, akik, így vagy úgy, de a mindennapi munkájuk során bizony a kinyomtatott tervrajzokkal dolgoznak. Éppen ezért elengedhetetlenül fontos annak ellenőrzése, hogy mindenki a rajzok legújabb verziójával dolgozik-e.

Egyetlen kattintással

A tervrajzok online ellenőrzésére és kezelésére szolgáló alkalmazással egyetlen kattintással ellenőrizheti, hogy a kinyomtatott rajz a legújabb-e, vagy sem, ezáltal pedig biztonságban tudhatja az építkezést és elkerülheti az előbb említett hibából adódó többletköltségeket, valamint késéseket.

Ennek az új alkalmazásnak a működési elve a QR kódokon alapul, amelyet Ön, még a tervezési/szerkesztési fázisban rendel a rajzhoz, ugyanis ekkor az OpenKM dokumentumkezelő rendszer egyértelműen összerendeli ezt a kódot a dokumentum legfrisebb verziójával.

Ellenőrzéskor, miután beolvasta a rajz QR kódját, az OpenKM dokumentumkezelő rendszere ellenőrzi, hogy ez valóban a rajz utolsó változata-e, ha igen, a képernyőn egy zöld megerősítő üzenetet jelenít meg, ha nem, akkor pedig egy piros riasztás ugrik fel.

Gyors, megbízható és könnyű megtanulni

Az OpenKM csapata által készített alkalmazást könnyedén telepítheti mobil- és tablet eszökeire.

Ezzel az építési tervrajzok különböző verzióinak online ellenőrzésére szolgáló alkalmazással, sokkal könnyebben, gyorsabban és megbízhatóbban csökkentheti az elavult tervrajzok okozta többletköltségeket, valamint időveszteségeket. Egy ilyen megoldással versenyelőnyhöz juthat a piacon.

Amennyiben további információra van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal!

Szerzőről: Pedro Pérez López Extremadura-m él. 41 éves. Az Extremadura, Sapienza di Roma és a Salamanca-i egyetem vegyészmérnöke.Jelenleg nemzetközi EPC-projekteken dolgozik és többek között erőművek (Európa és Amerika), valamint a vizek sótalanításával foglalkozik a Közel-Keleten. Egy rendkívül praktív személynek tartja magát, aki mindig keresi a lehetőségeket a világ jobbátételére.

Kapcsolatfelvétel

Általános információk